Do góry

Windows 7 - wasze opinie

Temat zamknięty
Tomek_S.
Admin grupy
459
Tomek_S. 459
28.01.2010, 15:55

Jak wiadomo Microsoft wypuscil niedawno Windows 7. Osobiscie wzialem sobie wolnego lapka w pracy, sciagnalem 90-dniowa dystrybucje free ze strony MS i zainstalowalem zeby ocenic. Obejrzalem srodowisko i choc calkiem odswierzone to intuicyjne dla poprzednich uzytkownikow. Graficznie wrezcie jest to co juz dawno powinno byc zrobione bo zmiana palety kolorow juz nie jest dla siodemki wysilkiem. Generalne wszelkiego rodzaju zawansowane
narzedzia mozna bylo znalezc i uzyc bez problemow (w Viscie to graniczylo z cudem). Stabilnosc ciezko mi ocenic bo nie katowalem. Dostepnosc steronikow srednia ale bez problemow. Kompatybilny w dol tez pewnie jest ale nie wiem jak obsluguje np. stare aplikacje pod DOS czy Win 95. To nie jest takie banalne bo takie stare aplikacje czesto sa jeszcze wykorzystywane przez business.

Czy ktos uzywa i katuje siodemke? Czy wywala sie na niebiesko?

nataliapoznaj
78 400
nataliapoznaj 78 400
#128.01.2010, 16:23

bawię się siódemką od czasu RTM i mamdobrą opinię o tym systemie. Po zViście to na pewno ogromny postęp. System jest stabilny, lepiej radzi sobie od Visty ze starszymi aplikacjami, ale dosowe sprawiają mu problemy. Fajną rzeczą jest automatyczne wykrywanie i instalacja hardware'u bez udziału użytkownika. Sytem jest szybszy i mniej zasobożerny od Visty. Lepiej wykorzystuje dużą ilość Ramu i wielordzeniowe procki niż poprzednie systemy... Dodano parę fajnych gadgetów i pozostawiono to co było użyteczne w starszych Windach... Szybki start systemu, jeszcze szybsze wyłączenie i przejście w stan uśpienia.
Wady? Problemy ze sterami do starszych sprzętów, problem z gg w wersji 7.0 i niektórymi starszymi programami.

Tomek_S.
Admin grupy
459
Tomek_S. 459
#228.01.2010, 16:26

Tomek, to raczej GG ma problem nie Winda :-)

nataliapoznaj
78 400
nataliapoznaj 78 400
#328.01.2010, 16:28

to samo gg działa dobrze na xp i na viście, więc...?

nataliapoznaj
78 400
nataliapoznaj 78 400
#428.01.2010, 16:29

to dość stara wersja gg, jestem do niej przywiązany min. dlatego że nie tylu ma reklam, a na win7 robi sobie jaja :/

pypcio
609
pypcio 609
#530.01.2010, 21:54

Uzywam 7 i jestem z niej zadowolony:) czasem brakuje czegos z xp'ka, ale poza tym to polecam:)

pypcio
609
pypcio 609
#630.01.2010, 21:58

inna sprawa, ze 7 sprzedajemy juz cos okolo 3 miechow(mniej wiecej), i do tej pory mialem 1 klienta (starego dziadka) ktory narzekal na 7. Chyba najwiekszy problem jest ze sterownikami i to nie za czesto:)

Profil nieaktywny
Robert.Gl
#730.01.2010, 22:09

Zainstalowalem 7 na moim starym Vaio i HP dv7. Pod Vaio nie moge tylko znalezc sterow do czytnika kart. Reszta bezproblemowo. Bawilem sie Ultimatem 64 ale kupilem Home 32. Nie ma jeszcze zbyt duzych roznic a sporo kasy wiecej. Inna sprawa ze poprzednio mialem na obu Viste i tez chodzila bezproblemowo (oczywiscie po dopieszczeniu ustawien).

diabloo_
109
diabloo_ 109
#830.01.2010, 22:14

Mam ja juz jakis kawalek czasu niebieskiego nie widzialem ale za to wywalaja mi sie programy jezeli nie sa uruchomione w trybie zgodnosci. Ogolnie spoko lepsze niz Viśta wio o niebo lepsze, co do sterow to juz zaczynaja sie sie pojawiac tak ze nie placzcie ze tak zle.

pypcio
609
pypcio 609
#930.01.2010, 22:28

w sumie zasadnicze pytanie, to kto jaka wersja lata:) mam 32jke, ale mysle o 64, bo jednak ten ram kusi;)

Profil nieaktywny
Blazey
#1030.01.2010, 22:31

Nie zapominajcie,ze W7 jest Az nowsza wesja visty:) Plusy : Szybsza inst prog,choc mniejsza wspolp.ze starszymi prog DOSOWYMI.BIg + : Warp ktore wykorzystuje procek do odciaz. slab. ukl.graf.

Tomek_S.
Admin grupy
459
Tomek_S. 459
#1104.02.2010, 23:29

Czyli stwierdzenie ze 'rozchodzi sie o to zeby te plusy nie przeslonily wam minusow' nie ma tutaj znaczenia. Czyli ogolnie nie jest zle. szkoda ze jest Windowsem ale rysuje sie godny nastepca XP.

  • Strona
  • 1

Katalog firm