Do góry

WGC opinie

Temat zamknięty
Barbara82
39
19.01.2019, 15:48

Witam. Mam opcję pracy w hoteli przez WGC i chciałabym poznać opinie. Od tych na indeeed i glassdoor aż włos się jeży. Wiem, że już mnie oszukali, bo odkryłam, że nie płacą za godzinę, ale za ilość pokoi.

Barbara82
39
#119.01.2019, 15:48

*hotelu

Infidel
11 835
Infidel 11 835
#219.01.2019, 17:56

Jak masz opinie na glassdoor i indeed to daj sobie spokoj.

Barbara82
39
#319.01.2019, 21:43

Miałam nadzieję, że może w Edynburgu jest inaczej...

tomaszwszkocji
351
#420.01.2019, 09:42

To jeszcze nie zaczęłaś pracy a już Cię oszukali ?

Barbara82
39
#520.01.2019, 12:33

Chcę poznać opinie osób z Edynburga na temat WGC. Rzekomo płacą 8 funtów za godzinę, a widzę że nie jest to prawdą, że płacą od ilości pokoi. :/ Indeed najlepiej pokazuje prawdę, ale z Edynburga opinii brak.

Delirium
11 306
Delirium 11 306
#620.01.2019, 13:04

Barbaro,

w UK masz pierdylion możliwości, zwłaszcza w tego typu pracy, z podobnymi stawkami. Naprawdę jest sens rozważać coś, co od samego początku wzbudza uzasadnione wątpliwości? ;)

tomaszwszkocji
351
#720.01.2019, 14:07

Hotele biorą z pocałowaniem ręki bo zapieprz za gówniane pieniądze.

To normalne w tej robocie ,że trzeba sprzątać pokoje w limicie czasowym.

Jeśli nie jesteś szybka i odporna na stres to długo miejsca nie zagrzejesz.

Barbara82
39
#820.01.2019, 21:01

Ok. Tylko że 20 minut na pokój to nie jest w porządku.

magda1981
153
magda1981 153
#921.01.2019, 17:56

No to chyba nie znasz tu pracy na housekeeping w hotelach. Ja pracowalam lata temu przez agencje w Glasgow i byla to najgorsza robota jaka tu mialam. Odeszlam po 5 tygodniach bo nie dalo sie wytrzymac z przlozonymi Polakami, ktorym bylo nie w smak ze moj poziom angielskiego byl o niebo lepszy i moglam osobiscie rozmawiac z managerami. I juz w tamtym okresie 20 min bylo na tzw departure. I trzeba bylo sie wyrobic. Dlatego teraz jak nocuje w hotelu to podchodze z przymrozeniem oka do ilisci gwiazdek i czystosi.

tomaszwszkocji
351
#1021.01.2019, 19:58

Specjalistka od gwiazdek po pięciu tygodniach sprzątania w hotelu ??

magda1981
153
magda1981 153
#1121.01.2019, 20:21

A ty kiedys pracowales na houskipingu? Dwa tygodnie wystarczy zeby sie ze wszyskim zapoznac. Zreszta hotel byl 5 gwiazdkowy.

Zbychu_zPlebani
4 871
#1221.01.2019, 20:31

przeciez gwazdki w hotelu nie oznaczaja ze jest czysto i housekeeper sie wyrabia w 20min. hotel moze miec 5 gwiazdek bo taki ma standard i wyposazenie, a bedzie syf kila i mogila.

Barbara82
39
#1321.01.2019, 21:02

Szkoda, że temat zszedł na inne tory. Nie pozostaje nic innego jak wrócić do opinii na Indeed. Szkoda, że nikt nie chce się podzielić opiniami, chociaż WGC działa w Edynburgu. :( trudno

Sokole
5 102
Sokole 5 102
#1421.01.2019, 21:56

Moze patrzymy na problem ze zlej strony.

Zamiast pytac o konkretny hotel, moze poprosmy pracownikow housekeepingu o wpisywanie nazw hoteli i miast gdzie:

-przelozony nie jest chu...

-ludzi nie traktuje sie jak bydlo

-nie ma Polakow bez znajomosci ang., 8 lat w jednym miejscu , wiecznie stekajacych na wymienionego w pierwszym punkcie.

#13 Droga Barbaro. Idziesz do pracy gdzie masz 99% szans na wszystko powyzsze.

Nie dlatego ze to ten konkretny hotel, tylko jak napisala magda powyzej, po krotkim przeszkoleniu mozna cie zastapic pierwszym lepszym z ulicy i tak bedziesz traktowana w kazdej robocie nie wymagajacej konkretnych umiejetnosci lub kwalifikacji.

Daj sobie spokoj z opiniami.

bodowy
5 812
bodowy 5 812
#1521.01.2019, 22:16

W miescie Raffaele kolegi kuzyna wujka ziomek pracuje w takim miedzynarodowym bajzlu co sie nazywa korporacja. Sa o niej opinie na GD i ID skrajnie rozne. Te na minus sa z reguly pisane przez bylych juz pracownikow, ktorym sie ulalo i zwieracz lojalnosci i obawy puscil. Te na plus sa tworzone przez kreatywna komorke HR, maja za zadanie zniwelowac zly obraz :P.

Przez pare lat mialem kontakt z pewna branzowa prasa, zaprawde powiadam wam

jak spiewala Budka Suflera '' Nie wierz nigdy ocenie (w internecie)...'' i to nie waze czy szukasz pracy, czy tez kupujesz mikser lub auto.

Barbara, stac cie zainwestowac piec dni swojego zycia w ciemno? Idz, popracuj, wyrob sobie ocene. Tydzien starczy by ocenic czy warto. Koniecznie daj znac na forum! Jacek sie ucieszy, pare klikow wpadnie.

Powodzenia!

Barbara82
39
#1622.01.2019, 20:02

Do zamknięcia

tomaszwszkocji
351
#1722.01.2019, 20:07

"Nie wierz nigdy ocenie" ?

Chyba kobiecie.

Delirium
11 306
Delirium 11 306
#1822.01.2019, 21:41

Barbara82 38

#16Dziś - 20:02

"Do zamknięcia"

Co za naród, wszystkich by zamykał. :(

  • Strona
  • 1

Katalog firm