Do góry

Szkola podstawowa na Govanie

Temat zamknięty
lennys57
35
05.09.2010, 09:58

Witam serdzecznie , za tydzien przeprowadzamy sie na goval edelpark i mamy problem z wyborem szkoly . Bardzo prosze o pomoc jesli ktos mugl by polecic jaka szkole wybrac bardzo byl bym wdzieczny , dodam ze dziecko ma 7 lat . Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam .

ananas
3 223
ananas 3 223
#105.09.2010, 16:37

jest piekna i nowiusienka szkola publiczna na govanie
slyszalem bardzo pozytywne opinie

jest tez katolicka, nie polecam, slyszalem ze poziom niziutki i ciagle problemy maja dzieci z polski

lennys57
35
#205.09.2010, 19:21

dziekuje za odpowiedz a na jakiej ulicy znajduje sie ta szkola szukam na maps google ale cos z kiepskim rezultatem..

ananas
3 223
ananas 3 223
#305.09.2010, 20:11

no co ty
jaja se robie
wszedzie dzieciaki sa traktowane tak samo
wybierz taka szkole gdzie bedzie najblizej i juz

lennys57
35
#605.09.2010, 20:32

Dzieki za zart , nie chodzi o traktowanie dzieciakow tylko o poziom , zle odebrales co napisalem .Ogulnie napisales tyle co sam wiem wiec po co wogule zuzywasz klawiature , ten sprzet kosztuje .Wiem ze na emito najwiecej do powiedzenia maja osoby nic nie wiedzace ale zawsze licze ze sie ktos znajdzie kto ma dzieciaki w szkole na govanie i cos moze powiedziec o tej szkole . Ja nie wiem co to dalej bedzie jak polacy opanuja cala szkocje pujde do lekarza on powie ze jestem zdrowy ja sie uciesze a on powie no co ty jaja sobie robie masz raka .

ananas
3 223
ananas 3 223
#706.09.2010, 08:25

Krytyke innych zostaw na pozniej.
Najpierw opanuj jezyk polski, pozniej choc sprobuj angielski.

I powiedz mi jaki debil szuka szkoly dla dziecka na emito?

I nie mow ze porady szukasz.
Od doradzania sa fachowcy, nie jebmito.

dorann74
14 008 343
dorann74 14 008 343
#806.09.2010, 08:37

a Ty ananas masz problem ze zrozumieniem zadawanego pytania w j.polskim?
Po za Tym sloma az wali po oczach ktora wystaje Ci z butow...

dorann74
14 008 343
dorann74 14 008 343
#906.09.2010, 08:43

po za tym to chyba normalne ze ktos sie pyta o doswiadczenia ludzi tu, ze szkola dla dziecka, bo nie we wszystkich szkolach maja ten sam poziom i nie we wszystkich szkolach jest takie samo podejscie do dzieci.
Tylko debil puszcza dziecko do pierwszej lepszej szkoly nie zasiegajac informacji od innych rodzicow -ananas.

ananas
3 223
ananas 3 223
#1006.09.2010, 13:33

Moja droga
Urodzilem sie na wsi
Wychowalem na wsi
Z zasadzie dalej mieszkam na wsi
I na wies wroce.
Tak wiec sloma z butow wystawala mi zawsze. I to sie nie zmieni. Nie lubie pedalow, jestem za standardowym modelem rodziny, nauczanie zostawiam dla nauczycieli, wychowanie dla rodzicow, nie lubie baranow ktorzy musze dodac swoje trzy grosze...
Ty jak widze bylas/byles pozbawiona tych wartosci. Trudno. Patologie tez musze istniec. Chocby dla rownowagi.
Moze zaloz jakis kacik porad? Szkocki rzad sie ucieszy. I bedziesz doradzac kto do jakiej szkoly, jakiej pracy, kto z kim i jak dlugo. Zgodnie z tym co piszesz jako user emito masz wszelaka wiedze.
Ja bym jednak kierowal rodzicow po takie info do sprawdzonych zrodel. nie do emito. /patrz linki powyzej/ Wszak chodzi o dziecko.

lennys57
35
#1106.09.2010, 22:31

Napisze jedno slowo dla ananasa , chce puscic dziecko do szkoly zeby sie lepiej wyksztalcilo odemnie , w tym jest rola rodzica , jesli o tym nie wiesz po co wogule sie odzywasz marnujesz czas . chyba ze masz takie hobbi .Wybaczcie mi ludzie za te slowa ale ten ananas to skonczony debil pyta sie kto zadaje takie pytania na emito ale to nie moja i innych wina ze takie wlasnie anansy siedza caly dzien na emito i psuja wizerunek polaka w szkocji .
Piszesz ze jestes ze wsi , ja tez jestem ze wsi i to zabitej dechami .Jedni wola sami uczyc dziecko inni to inni tamto kogo to obchodzi . Ja zadalem proste pytanie wiec poczyn raz dobro dla ludzkosci i zamilknij .

radnor
26 173 16
radnor 26 173 16
#1206.09.2010, 22:35

to jest govan. poziom bedzie dostosowany do spartolonych genetycznie dzieci bezzebnych cpunow, ktorych mamusie daly dupy po pijaku i teraz siedza w kansil flacie dajac w zyle za child benefit na piatke usmarkanych gnojkow z maczetami.

swietne miejsce na wychowywanie wlasnych pociech.

radnor
26 173 16
radnor 26 173 16
#1306.09.2010, 22:37

tutaj przyszli koledzy ze szkoly twoich pociech bawia sie grzecznie na podworku po odrobieniu wszystkich zadanych lekcji.

skoro juz mowimy o roli rodzicow..

lennys57
35
#1406.09.2010, 23:12

w tej dzielnicy gdzie mamy mieszkanie jest coraz wiecej polakow , wiec w zasadzie piszesz o rodakach , gdzie myslisz drogi moderatorze nie ma cpunow ? wszedzie sa tak samo. Niestety przez sprzedawanie mieszkaz za odstepne poprzez polakow na emito nie ma szans dostac mieszkania w dobrej dzielnicy ,Na gowanie jest pare szkol i napewno jakas sie znajdzie . Govan jest podzielony na kilka dzielnic i tak samo sa tam i normalni ludzie . Ja sie pytam tylko ludzi ktorych dziecko chodzi do ktorejs z tych szkol , moze i na cardonaldzie . Prosze tylko o opinie .
Dodam tyle ze jesli moderator emito ma takie plytkie wypowiedzi to ja dziekuje , teraz to i przyznam racje ananasowi ze tylko debil by tu szukal pomocy , Normalnie kocham byc Polakiem . Moze dajmy sobie spokuj z ta dyskusja .

lennys57
35
#1506.09.2010, 23:16

Takich ludzi z tego filmiku widzialem wszedzie , kiedys wpadli do hotelu o wdziecznej nazwie queens park hotel wybili szybe portierowi i pchneli nozem mieszkanca , w centrum zastrzelili w barze kolesia . Glasgow jest jednym z najniebespieczniejszych miast . Wiec skoro sie tu jest to takich ludzi sie spotyka wszedzie , a przdewszystkim tacy nie chodza do szkoly .Moderator idz sie zastrzel

radnor
26 173 16
radnor 26 173 16
#1606.09.2010, 23:16

masz absolutna racje - takie naprute smarkacze siedza calymi chmarami w porzadnych dzielnicach. to zazwyczaj latorosl ciezko pracujacych rodzicow, wiec w zasadzie wcale nie dziwne zjawisko.

radnor
26 173 16
radnor 26 173 16
#1706.09.2010, 23:18

no to moze pora puknac sie w glowke i pomyslec, ze szkoda spieprzyc dzieciakom cala mlodosc i ryzykowac, ze ktos je dzgnie za bycie fucking poles?

kieruje mna czysta ciekawosc, co tez sklania rodzicow, ktorzy majac do wyboru prawie cala europe, jada do miasta z najwieksza iloscia morderstw w calej unii. prace mozesz znalezc wszedzie, maczety w plecach juz nie. twoje zycie, twoj wybor, szkoda ze dzieci go nie maja.

mrs_brightside
1 430
#1806.09.2010, 23:28

sluchaj lenny, ciezko sie tu z radnorem nie zgodzic, takie dzielnice dla emigrantow to nic dobrego.
wyjechales pewnie po lepsza przyszlosc, ale tam dzieciak niekoniecznie moze ja poznac...
wracajac do szkol, poszukaj w necie raportow robionych przez HM Inspectorate of Education, znalazlam jeden o podstawowce na gowanbanku, szczerze nie mam pewnosci czy to na gowanie (nie mieszkam w gla) ale nazwa szkoly moze sugerowac, ze tak.
w kazdym razie w tym raporcie szalu nie ma, raczej slabo to wyglada;(

mrs_brightside
1 430
#1906.09.2010, 23:35

w tym raporcie nawet pisze, ze nalezy 'Improve teamwork and staff morale'. takie cos to juz dla mnie dramat na maksa. to oznacza tylko jedno zniecheceni, nienawidzacy swojej pracy nauczyciele, marzacy tylko o tym by spadac do domu, nie bedacy w stanie nic sensowego przekazac dzieciakom, jednym slowem porazka;(

lennys57
35
#2006.09.2010, 23:35

taki sam byl powod jak i twoj drogi moderatorze .Czyli uwazasz ze kazda szkola na govanie produkuje setki potencjalnych mordercow i zlodziei , napisz mi jedno czy znasz konkretne przyklady takich polskich dzieci zmarnowanych przez szkole na govanie ?

lennys57
35
#2106.09.2010, 23:39

Dziekuje za pierwsza konkretna odpowiedz na poziomie " mrs brightside " czy mogl bym dostac linka do tego raportu ?

pokaz_CYCKI
562
#2206.09.2010, 23:39

lenny wiesz co govan jest fajny,
jak znajdziesz szkole dla dzieciaka, to moze zapisz sie do polskiej sobotniej szkoly
chyba tez na govanie,
i przypomnij zasady orotgrafii,
bo oczy krwawia,

a jak nie masz czasu na szkole, to daj adres wysle Ci slownik poczta ;)

mrs_brightside
1 430
#2306.09.2010, 23:42

aaaaa, wiem oczywiscie, ze te raporty pisza ludzie, moga byc omylni, moga miec swoje preferencje, roznie moze byc.
warto jednak je przejrzec (http://www.hmie.gov.uk/SelectEstabl...), chocby z ciekawosci. warto tez pomyslec o jakiejs szkole nieco dalej umiejscowionej, moze jakiejs mniejszej, gdzie ludzie sie generalnie znaja i kojarza (nie wiem, sa takie w gla?), czasem warto podjechac kawalek, ale czuc ze dokonalismy dobrego wyboru.

radnor
26 173 16
radnor 26 173 16
#2406.09.2010, 23:42

lennys - nie bede przekonywac Cie na sile, bo juz przez takich dyskusji dosyc przebrnalem. wiem jak wyglada zycie w kiepskich okolicach edynburga, wiem jak wyglada na govanie, czy drumchapel, bo troche czasu pracowalem w takich miejscach. ostatnio w okolicy ibrox stadium, gdzie strach bylo samochod pod biurem zostawic, bo cholera wie czy po pracy jeszcze tam bedzie.

trzymam sie od socjalnych blokow z dala na kilometry, zamiast nowej plazmy wole zapewnic dzieciakowi spokoj i okolice, w ktorej najwiekszym zmartwieniem sasiadow jest kot sikajacy na petunie w ogrodzie.

twoje zycie, twoj wybor, ale pomysl czasem czy nie robisz krzywdy dzieciakom. wolalbym wspominac biede klepana w polsce, niz socjalne blokowisko i krycie sie w krzakach po szkole, zeby nie dostac wpierdolu za drobne na lunch.

lennys57
35
#2606.09.2010, 23:47

dobrze "pokaz cycki " tak zrobie uratowales mi zycie jak by nie ty to bieda by mnie czekala , a teraz wracajac do tematu , wlasnie mysle o cardoladzie bo jest blisko , niestety z mieszknaiamy coraz trudniej wiec msielismy wybrac to co nam dali . wiec trzeba wybrac jakies mniejsze zlo , zaraz poczytam co tam jest w tych raportach . Dziecko narazie chodzi do szkoly na mount floryda a jest to mala ale bardzo dobra szkola

lennys57
35
#2706.09.2010, 23:47

dobrze "pokaz cycki " tak zrobie uratowales mi zycie jak by nie ty to bieda by mnie czekala , a teraz wracajac do tematu , wlasnie mysle o cardoladzie bo jest blisko , niestety z mieszknaiamy coraz trudniej wiec msielismy wybrac to co nam dali . wiec trzeba wybrac jakies mniejsze zlo , zaraz poczytam co tam jest w tych raportach . Dziecko narazie chodzi do szkoly na mount floryda a jest to mala ale bardzo dobra szkola

radnor
26 173 16
radnor 26 173 16
#2806.09.2010, 23:50

@mrs_brightside, na niezly hardcore to wyglada z raportu. kobieta moja szkoly projektuje, stawiali ostatnio podstawowki w kilku nieciekawych czesciach lanarkshire. do jednej zajechali w zeszlym tygodniu po otwarciu pogadac z nauczycielami i dzieciakami jak sie podoba itp, standardowa procedura. przed brama samochod obskoczylo parunastu szczyli w dresach wykrzykujac jakies bzdety.

council buduje te szkoly z dostepem do internetu w kazdej klasie i super-duper-wypasiona sala gimnastyczna, a wszystko i tak na marne idzie.. na folderach pieknie, a w szkole trzeba ochroniarza zeby rewidowal przy wejsciu..

bus_37
Dundee
24 200 114
bus_37 Dundee 24 200 114
#2906.09.2010, 23:51

u mnie np ktoś puścił pawia na mój zajebisty podjazd...........
....... i sądząc po śladach na butach to musialem byc ja. :(

radnor
26 173 16
radnor 26 173 16
#3006.09.2010, 23:52

spoko lennys, jestes zajebisty bo dostales od panstwa kansil flat w najgorszej dzielnicy najgorszego miasta w calym UK. z zazdrosci purpura mnie zalewa i dlatego taki zlosliwy jestem.

whatever, spadam ksiazke poczytac.

• Strona
  • 1
  • z
  • 2

Katalog firm i organizacji Dodaj wpis