Do góry

czy ktoś korzystał z pogotowia w Dundee.

Temat zamknięty
verkoz
407
verkoz 407
20.07.2012, 07:12

pilnie potrzebuję kontaktu. Starszy człowiek ma bóle

verkoz
407
verkoz 407
#120.07.2012, 07:14

Bóle typy czy w jakieś bóle kręgosłupowe. Czy w takich przypadkach pogotowie przyjeżdża?

raspus
175
raspus 175
#220.07.2012, 07:46

zartujesz??? chlop cierpi a ty czekasz na odp z emito? czy jak by sie wykrwawial to tez bys lecial/a na forum z zapytaniem?
czy nie latwiej w takim przypadku zadzwonic I przedstawic sytuacje do szpitala???

jezeli jego stan nie pozwala na dojechanie do szpitala we wlasnym zakresie to raczej przyjada:)
mialem kiedys podobna sytuacje gdzie wlasny dojazd nie wchodzil w gre ze wzgledu na mocne bule to przyjechali ale mialem zadane pytanie czy jestem pewien ze stan chorego wymaga interwencji karetki bo w przeciwnym razie sam zaplace za pokrycie kosztow karetki

verkoz
407
verkoz 407
#320.07.2012, 08:26

ju dywoniam na numer 242424. Jego ble to takie jak korzonki nie wykrwawia si dlatego..co.s mi komputer klawiatura nie diyal

verkoz
407
verkoz 407
#420.07.2012, 08:37

coś mi wysiadła klawiatura musiałam się wyłączyć...

do Raspus masz rację to nie jest miejsce aby konsultować człowieka z bólem, ale chciałam spytać czy ktoś korzystał w podobnym przypadku a ponadto idziemy i tak do szpitala na badanie krwi i myślałam,że może tam jest jakaś doraźna pomoc tylko jak z niej skorzystać,

raspus
175
raspus 175
#520.07.2012, 09:03

nie rozumie to wkoncu chcesz zeby przjechalo pogotowie czy idziecie do szpitala a prz okazji chcieliscie pomocy w sprawie plecow????

Jezeli to jest nagly atak bolu to chyba tylko ratuje wizyta w zpitalu na emergency department, a jezeli to trwala dolegliwosc pojawiajaca sie od czasu do czasu to chyba trzeba sie udac do swojego lekarza i poprosic o skierowanie do specjalist na przeswietlenie czy cos w tym stylu

verkoz
407
verkoz 407
#620.07.2012, 13:37

raspus- Dziekuję

bus_37
Dundee
24 200 114
bus_37 Dundee 24 200 114
#726.07.2012, 09:43

jezus maria :|

elastycznyjozef
21 092 15
elastycznyjozef 21 092 15
#826.07.2012, 10:13

Pilnie szukać odpowiedzi na forum...
Czy autor ma także bóle przypadkiem? Z powodu braku mózgu.

bus_37
Dundee
24 200 114
bus_37 Dundee 24 200 114
#926.07.2012, 12:12

Ale przyznasz Jozefie ze pytanie na miare laureata "Best of emito.net"?

elastycznyjozef
21 092 15
#1026.07.2012, 12:42

Przynam, a jakże, Busie.

verkoz
407
verkoz 407
#1127.07.2012, 08:38

jestem już w warszawie i zaczęlismy przyzwoite leczenie. Dziękuję za zainteresowanie .Pomijam wypociny durniów. pozdrawiam

elastycznyjozef
21 092 15
#1227.07.2012, 08:58

Ciekawe, że nazywasz kogoś durniem, a nie potrafisz zadzwonić po pogotowie.

bus_37
Dundee
24 200 114
bus_37 Dundee 24 200 114
#1327.07.2012, 08:59

verkoz
#11 | Dziś - 08:38

jestem już w warszawie i zaczęlismy przyzwoite leczenie. Dziękuję za zainteresowanie .Pomijam wypociny durniów. pozdrawiam

To moze juz zostan w tej Warszawie???

Pzdr.

verkoz
407
verkoz 407
#1428.07.2012, 05:09

Ja mieszkam w warszawie,a w Dundee przebywam. Zaś leczenie chorego człowieka to nie powód do kpin.

bus_37
Dundee
24 200 114
bus_37 Dundee 24 200 114
#1528.07.2012, 10:09

verkoz
#14 | Dziś - 05:09

Ja mieszkam w warszawie,a w Dundee przebywam. Zaś leczenie chorego człowieka to nie powód do kpin.

.Pomijam wypociny durniów. pozdrawiam

Stwierdzila tolerancyjnie osoba ktora nie moze sie oderwac od benefitowego cycka jukeju :/

verkoz
407
verkoz 407
#1629.07.2012, 06:19

BUS Chyba się mylisz. Nie jestem zarobkowa emigrantką( nie pracuje już bardzo dawno) Nie korzystam z niczego. Żadnych banefitów. Jestem na europejskim statusie turystycznym. Sama za wszystko płacę. Pytałam o pogotowia i usługi dla obywatela UK,który mieszka tu od czasu wojny, dokąd przybył z polskim generałem Andersem a jest moim wieloletnim przyjacielem. Jako obywatek UK ma wszystkie uprawnienia a jako bardzo staremu i choremu człowiekowi czasem trudno mu niektóre sprawy załatwić. A sama nie we wszystkim sie orientuję mimo wielu lat odkąd tu pryzjeżdżam bo nie korzystam z takich upranień. Zwiedzam Szkocję i inne kraje europejskie, dla przyjemności. Rozumiem jednak los ludzi, którzy musieli opuścic swój kraj Nikt nie emigruje z lepszego na gorsze.Nawet rozumiem tkwiącą w niektórych złośliwość i sarkazm. Rozumiem, choć nie powiem aby mnie to cieszyło. Co do tolerancji. To mam ograniczona tolerancję. Nie akceptuje rodaków,którzy klna głośno na ulicach,kradną i wydają fałszywe świadectwo na tych wszystkich których los zmusił do wyjazdu.Tyle co do mojego< życiorysu> Jeżeli musisz być zlośliwy to znajdź sobie inny cel bo tu trafiłes przysłowiowa kulą w płot. Korzystm chę tnie z forum i pewnie po przyjeździe nie raz będe potrzebowała wsparcia rodaków, którzy się lepiej orientują w przepisach lokalnych. W Warszawie mamy 33 stopnie ( noca tez upał) upał smród i rozkopane niemal całe śródmiescie. zazdroszcze pogody w Dundee. pozdrawiam i do poklikania w Dundee!

verkoz
407
verkoz 407
#1729.07.2012, 06:20

BUS Chyba się mylisz. Nie jestem zarobkowa emigrantką( nie pracuje już bardzo dawno) Nie korzystam z niczego. Żadnych banefitów. Jestem na europejskim statusie turystycznym. Sama za wszystko płacę. Pytałam o pogotowia i usługi dla obywatela UK,który mieszka tu od czasu wojny, dokąd przybył z polskim generałem Andersem a jest moim wieloletnim przyjacielem. Jako obywatek UK ma wszystkie uprawnienia a jako bardzo staremu i choremu człowiekowi czasem trudno mu niektóre sprawy załatwić. A sama nie we wszystkim sie orientuję mimo wielu lat odkąd tu pryzjeżdżam bo nie korzystam z takich upranień. Zwiedzam Szkocję i inne kraje europejskie, dla przyjemności. Rozumiem jednak los ludzi, którzy musieli opuścic swój kraj Nikt nie emigruje z lepszego na gorsze.Nawet rozumiem tkwiącą w niektórych złośliwość i sarkazm. Rozumiem, choć nie powiem aby mnie to cieszyło. Co do tolerancji. To mam ograniczona tolerancję. Nie akceptuje rodaków,którzy klna głośno na ulicach,kradną i wydają fałszywe świadectwo na tych wszystkich których los zmusił do wyjazdu.Tyle co do mojego< życiorysu> Jeżeli musisz być zlośliwy to znajdź sobie inny cel bo tu trafiłes przysłowiowa kulą w płot. Korzystm chę tnie z forum i pewnie po przyjeździe nie raz będe potrzebowała wsparcia rodaków, którzy się lepiej orientują w przepisach lokalnych. W Warszawie mamy 33 stopnie ( noca tez upał) upał smród i rozkopane niemal całe śródmiescie. zazdroszcze pogody w Dundee. pozdrawiam i do poklikania w Dundee!

bus_37
Dundee
24 200 114
bus_37 Dundee 24 200 114
#1829.07.2012, 08:59

Prosze, jedyna osoba ktroa sie myli jest Pani. Otoz podstawa podrozy po krajach europejskich jest rozeznanie sie w systemach zdrowotnych, zwlaszcza bedac w danym wieku, lub co badz opiekujac sie osoba. Rowniez Pania rozczaruje ale niestety w Dundee jest nalezyta opieka medyczna(z jak Pani to nazwala "polskimi lekarzami") , dlatego tymbardziej dziwne i niezrozumialy jest fakt ciagania starszej osoby po lotniskach i innych Ryanaiarach. Pani wiedza o emigracji jest rownie niedostateczna co o tutejszej opiece zdrowotnej. Otoz nie wszyscy opuscili kraj z gorszego na lepszy, kradna i klna i bog wie jeszcze co. Chociaz spogladajac na Pani "tolerancje", wcale im sie nie dziwie oraz przychodzi mi na mysl pewna slynna profesor od emigracji z Londynu. Takze pozwoli Pani iz to ja zdecyduje gdzie bede ta kula rzucal, choc przyznam ze zanalazl bym mnostwo cech wspolnych z w/w plotem a Pania. Wszystko powyzsze nie zmienia faktu ze zadane przez pania pytanie bylo conajmniej glupie, razem z "demanding" polskiej opieki medycznej. Gdyby Pani chciala sie dowiedziec mozna zawsze zapytac, normalnie.

Zycze wiecej pokory i szacunku do obcych miejsc.

Nie pozdrawiam jednak.

verkoz
407
verkoz 407
#1929.07.2012, 11:39

ad1 Nie prosiłam o info w sprawie systemu ale o to czy ktoś już korzystał z pogotowia.
ad 2 nie latam Ryanerem ani innymi tanimi liniami. A na lotniskach mamy obsługę wózki meleksy itp.
ad 3 Co do emigracji. Dobrze,że sa tacy eksperci jak Pan
ad 4 jaką kulą? jaka słynna profesor? Niestety nie znam tej słynnej osoby.
ad 5 ocena < conajmniej głupie pytanie? Nie ma głupich pytań sa tylko idiotycznie głupie odpowiedzi (pomijając,że to nie jest grzeczny zwrot nawet słynny emigrant nie powinien być chamski)
ad 5 pokory i szacunku do obcych miejsc? To nie jest dla mnie obce miejsce. Chyba jestem tam dłużej niż Pan.- co Pan plecie?
ad 6 polskiej opieki medycznej. Czy jest Pan pewnien,że zna Pan angielski? Zawsze może Pan sprawdzić nawet w GOOGLE zresztą uzywanie przypadkowo zapamiętaneych słow w obcym języku swiadczy o prostactwie i snobiźmie..Polacy nie gęsi...
ad7 jest zwrotem grzecznościowym, uzywa się go podobnie ja inne, bez szczególnego znaczenia emocjonalnego. zaznaczanie,że , znaczy wiele więcej niestety niepochlebnie.
A więc czekam na dalsze emigranta frustrata.

verkoz
407
verkoz 407
#2029.07.2012, 11:44

( cos się niezałapało) zanzaczenie,że "nie pozdrawiam jednak" znaczy wiele więcej niestety niepochlebnie.A więc do dalszego cięgu opowieści dziwnej treści emigranta frustrata

verkoz
407
verkoz 407
#2129.07.2012, 11:53

mam duzo czasu i mogę spokojnie odpisywać nawet na takie teksty, więc prosze bardzo. Aż się Pan wystrzela. TYlko proszę i dokładnie przeczytac i zrozumiec o czym piszę a nie co Pan sobie myśli i wyobraża,że ja piszę.

tekst amieszczony na ogólnym forum oznacza,że nie Tylko dla Pana sa wiadomości. Inaczej pisałabym prywatnie. I być może sa inni,którzy czytają te teksty i maja zdanie podobne do mnie.
Dobrze,że Pan tak szanuje Szkotów i kocha Dundee, bo niewielu się spotyka Polaków z takimi opiniami o tutejszych mieszkańcach. Nad czym boleję,bo znam wielu wspaniałych ludzi.

Chyba niejasno pisze lub Pan nie czyta ze zrozumieniem "Nie akceptuje rodaków,którzy klna głośno na ulicach,kradną i wydają fałszywe świadectwo na tych wszystkich których los zmusił do wyjazdu." Znaczy,że nie akceptuję tych,którzy się ordynarnie wyrażają,kradną i tym samym dają fałszywe świadectwo o uczciwych emigrantach. To wyjasnienie dla Pana, bo chyba było to zwykłe nieporozuminie?

verkoz
407
verkoz 407
#2229.07.2012, 11:54

Pana teksy mnie smieszą więc chetnie dalej je poczytam. Mimo,że bywają obraźliwe, ale to sam Pan daje świadectwo o sobie..Czekam na dalsze..

bus_37
Dundee
24 200 114
bus_37 Dundee 24 200 114
#2329.07.2012, 12:14

Poki co Pani strzela :)

A pytanie o to czy ktos korzystal z pogotowia jest nadal glupie.

Pani wezmie cos nad nadcisnienie :)

holographic
28
#2429.07.2012, 14:09

verkoz nie przejmuj sie pusem i elaczystnymczusefem, emito forum to ich życie i świat, wystarczy spojrzeć na liczbę komentarzy. Jak by to napisać w ich tonie:
OLEJ ICH CIEPŁYM MOCZEM i niech poczują smak żółtego napoju. Zdrówko

bus_37
Dundee
24 200 114
bus_37 Dundee 24 200 114
#2529.07.2012, 14:12

Dziekuje, ale nie bawia mnie takie zabawy zloty deszcz itp, aczkolwiek kazdy ma prawo do orgazmu i szanuje twoj wybor.

Wracajac do tematu, moze trzeba poczytac o tym pogotowiu n tripadvisor.com? Moze tam sa jakies opinie?

• Strona
  • 1

Katalog firm i organizacji Dodaj wpis