Do góry

Który college najlepszy?

Temat zamknięty
Stolar
23
Stolar 23
03.06.2013, 22:56

Witam
Udało mi się otrzymać propozycje miejsca na dwóch college'ach - City od Glasgow College oraz Anniesland College.
Ciężko mi się zdecydować, bo w internecie nie ma żadnych opinii na temat poszczególnych szkół w tym mieście. Czy ktoś kto jest w temacie mógłby mi coś więcej na ten temat napisać?
Patrząc na strony internetowe oba prezentują się podobnie. Wizualnie zdecydowanie wygrywają jednak 3 campusy przyszłego Clyde'a (Anniesland, Cardonald, Langside). Z drugiej strony City ma lepszą lokalizację...
Tak więc czy wie ktoś jak wygląda poziom nauczania i opinia tych poszczególnych uczelni?
To co jest dla mnie chyba najistotniejsze, to to jak duża jest szansa przejścia z college'u na uniwerek w późniejszym czasie, bo kurs na który idę to HND i zamierzam po nim przejść na 3 rok Uni.
Z gory dzięki za pomoc.

zdrena
20
zdrena 20
#105.06.2013, 12:05

Osobiście idę na Annisland mimo że mam dość daleko, wybrałam go głównie ze względu na kierunek ale słyszałam też ze właśnie połączenia z uniwersytetami mają bardzo dobre, o City of Glasgow niestety nie wiem za dużo. Na jaki kierunek idziesz??

Stolar
23
Stolar 23
#205.06.2013, 16:48

Ja osobiście idę na HND Business do Langside, a pytanie samo w sobie dotyczy mojej dziewczyny, kóra idze na HND Travel and Tourism i musi wybrać właśnie między Anniesland i City. ;) I też "na papierze" zdecydowanie bardziej przekonuje nas Anniesland, plus samo połączenie tych trzech College'ow wydaje się rozsądną opcją, z której też powinny raczej płynąć korzyści.
A ty na co się wybierasz?

bary00722
8
#305.06.2013, 23:48

Pytanie - "ktory college jest lepszy" wedlug mnie to nie jest rozsadne pytanie jezeli uczysz sie i masz super wyniki w nauce to kazdy uniwerytet cie przyjmie, Ja sam uczylem sie w North Glasgow College, Cardonal College i teraz jestem w City of Glasgow College i z kazdego bylem zadowolony, wykladowcy profesjonalnie podchodzili do nauczania i w kazdym przypadku pomagali, czy w nauce czy nawet w sprawach socjalnych

bary00722
8
#405.06.2013, 23:48

Pytanie - "ktory college jest lepszy" wedlug mnie to nie jest rozsadne pytanie jezeli uczysz sie i masz super wyniki w nauce to kazdy uniwerytet cie przyjmie, Ja sam uczylem sie w North Glasgow College, Cardonal College i teraz jestem w City of Glasgow College i z kazdego bylem zadowolony, wykladowcy profesjonalnie podchodzili do nauczania i w kazdym przypadku pomagali, czy w nauce czy nawet w sprawach socjalnych

zdrena
20
zdrena 20
#507.06.2013, 09:46

Idę na Electrical Engineering ale HNC ze źródłami odnawialnymi i w sumie to zadecydowało o wyborze ;)

• Strona
  • 1

Katalog firm i organizacji Dodaj wpis