Do góry

Praca w Glasgow-Agencje pracy

Temat zamknięty
PankaAnka
17
03.06.2013, 14:46

Witam wszystkich Forumowiczów :)

Mam pytanie odnośnie agencji pracy- jakie agencje możecie polecić.. i może ktoś z Was jest zorientowany, w której agencji jest prowadzona teraz jakaś większa rekrutacja (lub będzie prowadzona)? Przyjazd do Glasgow planuje w lipcu, jednak już teraz chcę się zorientować jaka jest sytuacja mniej więcej ;) Parę lat temu byłam przez pół roku zatrudniona przez agencje MaxwellBruce w fabryce żywności Fresh Link (parówy;P) i nie narzekałam, ale wiem, że Fresh Link już nie funkcjonuje.. Pracy poszukuję fizycznej..czyli w fabrykach, sprzątanie rozmaite itd. Będę wdzięczna za wszelkie konstruktywne wskazówki :)

Profil nieaktywny
maciej1980
#103.06.2013, 23:16

Konstruktywne? Tu nie ma pracy zadnej , poprzegladaj ogloszenia , nie tylko parowy padly,wiele sklepow,pubow,restauracji,fabryk i zakladow,sklepow padlo albo zredukowalo zatrudnienie do minimum....ludzie w agencjach porejestrowani od dawien dawna , uwazam ze wybralas zle miejsce w tych czasach na start...

PankaAnka
17
#204.06.2013, 18:34

Dzięki za odpowiedź, Twoja opinia Macieju pokrywa się mniej więcej z tym co opowiadają mi znajomi, którzy mieszkają w Glasgow.. Cóż.. :/

Profil nieaktywny
maciej1980
#305.06.2013, 11:07

prosze bardzo,tak tu sie zmienilo niestety,pracy zero,masowe likwidacje sklepow,fabryk...zostaly niedobitki,blagania o prace na gumtree czy jc,i to juz nie tylko polakow,szkoci tez sie za robote biora,zasilki upierdzieleja powoli,kto sie tu wczesniej z chata,praca ugruntowil w miare to zostanie,startu w tych czasach i w tym miejscu odradzam kazdemu,pozdrawiam

Katarzyna01
6 1
#407.06.2013, 22:27

Dowiedzialam się,że na okres wakanyjny są nowe etaty do lidla summer job , napewno w Glasgow i Coatbridge ale w innych miastach pewnie też.

PankaAnka
17
#508.06.2013, 13:14

O wielkie dzięki Kasiu za tą odpowiedź :) Poszperam w necie na ten temat :)

Stolar
23
Stolar 23
#608.06.2013, 19:31

Zastanawia mnie szczerze mówiąc jak przy (wg. tripadvisor) przeszło 1000 restauracjach i 100 hotelach w przeszło pómilionowym mieście można stwierdzić, że "tu nie ma pracy żadnej". Nawet jeżeli jest jakiś kryzys i redukcje, to cały czas ktoś musi te miejsca obsługiwać, sprzątać w nich, gotować itp... I są to zajęcia, do których nie potrzeba żadnego kierunkowego wykształcenia czy lat doświadczenia.

Ale widocznie tutaj jest jakiś inny poziom rozumowania, którego osobiście nie jestem w stanie ogarnąć.
Tak więc droga Aniu, mimo wszystko wydaje mi się, że dla chcącego nic trudnego. Tyle że trzeba chcieć i być ogarniętym. Życzę powodzenia.

P.S. Przeprowadzam się do Glasgow od początku lipca, pracę udało mi się zaklepać po tygodniu szukania. Tak więc to tyle z mojej strony na temat "pracy zero".

PankaAnka
17
#709.06.2013, 10:53

Dziękuję Stolar za konkretny i rzeczowy komentarz. Widać dużo zależy od samego nastawienia poszukującego pracy - odrzucić czarnowidzctwo i po prostu działać ;). Rozumiem, że teraz może być trudniej, że jest trudniejsza sytuacja jednak powiedzenie "szukaj a znajdziesz" też się sprawdza :D.

kurdybanek
3
#821.06.2013, 10:05

Do Solar...

Super mieć takie pozytywne nastawienie, to na pewno wiele ułatwia ale nie każdy ma tyle szczęścia. Mój facet wyjechał do Glasgow 5 tyg. temu i pomimo, iż wiele lat temu był tam przez 4 lata i z pracą problemów nie miał to teraz chodzi od drzwi do drzwi i nic, powoli traci resztki optymizmu a jego pozytywne nastawienie diabli biorą...może jeśli jesteś tam od dłuższego czasu masz jakąkolwiek wiedzę, gdzie szukają do pracy, może mógłbyć cokolwiek pomóc, czasem wystarczy mały gest, wyciągniętaraz pomocna dłoń i wszystko zaczyna się powoli układać. Z góry wielkie dzięki:)

P.S. mój facet ma doświadczenie właśnie w branży gastronomicznej, hotelarskiej ( recepcjonista, kelner ), chętnie bedzie również pracował na zmywaku czy sprzątając, przywykł do ciężkiej pracy i nie boi się jej.

mariusz712
286 1
mariusz712 286 1
#921.06.2013, 23:38

Jak jezyk ? Interesuje go praca dorywcza jako kelner ?

Od niedawna pracuje w firmie ktora robi wesela. Jak robimy wieksze wesele to moj szef zatrudnia dodatkowych kelnerow, bo nasz team kelnerek sklada sie tylko z 5.
Z tego co zauwazylem to placil 8f za godz do reki lub jak wychodzilo duzo godz to 50f za dzien.

Za krotko tam pracuje zeby reczyc za kogos itp, ale zawsze moge dac namiary na szefa jak bedzie sie zblizalo jakies duze wesele i bede widzial, ze zatrudnia dodatkowych kelnerow.

MUSI umiec jezyk, miec doswiadczenie i szybko pracowac.

Profil nieaktywny
rumpelstiltskin
#1021.06.2013, 23:46

czyli zamiast zaplacic za 10h pracy 80£ to da tylko 50£,czy moze zle zrozumialem?

mariusz712
286 1
mariusz712 286 1
#1122.06.2013, 00:09

Dobrze zrozumiales, ja niestety tak mam, placone za dniowke.
W sumie zle to sformuowalem, poniewaz kelnerzy nie pracuja tak dlugo. My przygotowujemy wszystko, a pozniej czekamy az sie skonczy zeby poskladac i zabrac, dlatego mi wychodzi tak duzo godz.

Na jednym naprawde wielkim weselu dodatkowi kelnerzy pracowali 7 godzin. Normalnie mniej jest.

kurdybanek
3
#1223.06.2013, 14:23

Jeśli chodzi o jezyk nie ma problemu, w tej chwili pracuje dorywczo jako recepcjonista wiec równiez telefonicznie musi swobodnie sie porozumiewac. Interesuje go rowniez praca dorywcza, wiec jakbys mogl w jakikolwiek sposob pomoc bylibysmy b
wdzięczni. Facet jest w porzadku, uczciwy i pracowity. Czy mozna sie z Toba jakos skontaktować? pozdrawiam serdecznie

kurdybanek
3
#1323.06.2013, 14:34

Moje gg 18672671

mariusz712
286 1
mariusz712 286 1
#1424.06.2013, 03:27

Sory, ale nie uzywam tego od paru lat ;]

Poprostu napisz mi na meila, to chociaz bede mial zachowane.
[email protected]

Jak tylko bede cos wiedzial to dam Wam znac. Podejrzewam, ze nastepna niedziela bedzie znowu pracowita. Teraz tez dopiero skonczylem, ale robilismy w edynburgu i bral kelnerow stamtad.

irekirek
15
#1525.06.2013, 10:59

Nie słuchaj tych co piszą, że nie ma pracy. Praca była, jest i będzie. Ale tylko dla tych, którzy na prawdę chcą pracować !
Dużo jest osób, które nie mają wyuczonego zawodu, nie znają podstaw języka a oczekują wynagrodzenia jak za stanowisko CEO w Microsofcie ...

PankaAnka
17
#1625.06.2013, 11:12

a może ktoś z Was może polecić takie agencje pracy, gdzie prowadzi się teraz jakieś rekrutacje? Orientuje się może ktoś z Was, która agencja prowadzi rekrutację do fabryki Whisky? :)

Profil nieaktywny
maciej1980
#1725.06.2013, 11:15

tak , zadna...

#1825.06.2013, 11:24

od whisky masz meridian, all staff, jark ale czy maja rekrutacje to nie mam zielonego pojecia. Ale pewnie jakies inne agencje tez maja whisky tutaj jest tego pelno :D chyba prime staff tez obsluguje jakas destylarnie. I mozna bezposrednio dac CV do whisky na london rd :) bynajmniej tak slyszalam :P

PankaAnka
17
#1926.06.2013, 14:04

dzięki MissPop za wskazówki! :):):)

jannowak
1 099
jannowak 1 099
#2007.07.2013, 18:45

fajnie tam macie w tym Glasgow, 50 funa za dniówke, za rok będziecie pracowali za talerz zupy i nocleg w pięcioosobowym pokoiku :)

#2107.07.2013, 20:25

w takim razie wy w tym Aberdeen macie calkiem drogie zupy i pokoje wieloosobowe :)

• Strona
  • 1

Katalog firm i organizacji Dodaj wpis