Jan.krecik, dramatyzujesz zwyczajnie. Cameron tylko podtrzymal wczesniejsze kierunki UK. Margaret Thatcher byla jeszcze gorsza, a mimo to UK nie poszlo na dno. Europie nie jest na reke takie stanowisko, to zrozumiale, broni swoich interesow i pomyslow, ale stanowisko tutejszego premiera nie powinno dziwic, nikogo.
"Nie no po przeczytaniu wszystkich Waszych wpisów stwierdzam , że 80% forumowiczów ma konkretnie zryty beret ."
a kogo obchodzi twoj punkt widzenia ?
jestes autorytetem ?
guru ekonomiczny?
wszechwiedzacy jak scoot david czy jak mu tam??
moze poprostu wroc do siebie na polscoot tv......
Europa poki co jest w gorszej sytuacji i drukowanie pieniedzy które wg ciebie krecie ma nastąpić tutaj, trwało w najlepsze w ekonomiach południowej Europy do niedawna.
Nie zagłębiałem się jakos w przyczyny całego zamieszania ale Cameron chciał wynegocjować ustepstwa jesli chodzi o regulacje Financial Services, które są podstawą gospodarki Uk-nie zgodzili sie na to wiec nie podpisał-bronił interesu własnego kraju i tyle.
Krecie przygotuj sie ze przez najblizsze dziesiątki lat zapier...ł będziesz na greckie i włoskie emerytury
http://www.emito.net/finanse/wiadom...
Nie no po przeczytaniu wszystkich Waszych wpisów stwierdzam , że 80% forumowiczów ma konkretnie zryty beret .
Moi drodzy ja wiem , że dla Was UK jest już drugą ojczyzną , że na Polskę , Europę plujecie , swój pobyt w PL sprowadzacie do odwiedzenia rodzin i załatwienia kilku interesów , że większość z Was już do PL nie wróci , tak jak zresztą i ja bo przyzwyczailiśmy się już do pracy i życia w zupełnie innej kulturze .
Pewnie nie jednemu pracodawcy teraz byśmy zęby powybijali , dlatego też my już do Pl nie pasujemy.\
To co się stało w piątek wywoła skutki dopiero za kilka miesięcy a może nawet i lat .
Jeśli uważacie Cammerona za bohatera , to jesteście w głębokim błędzie , UK bez pomocy UE funta nie obroni , dlatego też szykujcie się na dewaluację funcika i to bardzo dużą .
Dla tych co maja schizę i manię w temacie Wielkości wyspy przypominam iż 4 lata temu kurs na funta wynosił
1,68 euro za funta rok 2007
1,44 eura za funta 2008
1,03 euro za funta na początku 2009 roku , po interwencji UE ustabilizowała się na poziomie 1.16 euro za funta
i tak do dziś .
Proszę sobie zobaczyć iż siła nabywcza funta do euro w ciągu 4 lat spadła o 50 % !!!
Funt do polskiej złotówki to śmieć !!!
Zatem najlepsze przed Wami .
Cameron dobrze zrobil tylko Rotschildom i Morganom .
Zatem maszyny drukarskie pójdą w ruch .a co!!!
Czeka Was czarna dupa , takie są komentarze w Belgii , już nikt funcika ratował nie będzie .
Chyba , że to zrobi IRAN .