No i witam ponownie. naprawdę nie spodziewałem się sukcesu a tu masz.
2 min przed czasem leciał satelita chyba bo był dużo mniej widoczny niż to co przelatywało o 22:14
Co prawda nie miałem daleko do miejsca obserwacyjnego bo 5 min od domu na slateford byłem.
:-(zanim ustawiłem przysłonę i czas naświetlania to mi 3 mazaki wyszły.. eeech...
Fajnie bo widać że to coś dużego i że leci na dość niskiej orbicie..
super:-)
ISS jest ogromnyi leci tak bliski ze jak go pierwszy raz zobaczylem to prawie zaczolem sie modlic :))
@creative..
Bedzie lecial codziennie, ale nigdy nie wiadomomo jak bedzie widocznisc dlatego trzeba probowac codzien
Btw. ISS jest ogromnyi leci tak bliski ze jak go pierwszy raz zobaczylem to prawie zaczolem sie modlic :))
Dlatego mysle ze warto wdreptac na arthur's seat dzisiaj wieczorem tak wiec zapraszam wszystkich zainteresowanych, spotkac mozna sie np. przy studni tej za kratami pod arthur's seat na przeciwko parkingu od strony parlamentu tak gdzies pare minut po 20.00
ISS jest ogromnyi leci tak bliski ze jak go pierwszy raz zobaczylem to prawie zaczolem sie modlic :))
@creative..
Bedzie lecial codziennie, ale nigdy nie wiadomomo jak bedzie widocznisc dlatego trzeba probowac codzien
Btw. ISS jest ogromnyi leci tak bliski ze jak go pierwszy raz zobaczylem to prawie zaczolem sie modlic :))
Dlatego mysle ze warto wdreptac na arthur's seat dzisiaj wieczorem tak wiec zapraszam wszystkich zainteresowanych, spotkac mozna sie np. przy studni tej za kratami pod arthur's seat na przeciwko parkingu od strony parlamentu tak gdzies pare minut po 20.00
@creative..
Michal1978
#28 | Wczoraj - 19:06
Obserwujecie satelity przez teleskopy????
teraz akurat obserwujemy - ISS - Międzynarodowa Stacja Kosmiczna, a ze leci teraz codziennie to wystarczy sobie wyjsc na wieczorny spacer i podziwac
Abbie
#29 | Wczoraj - 20:09
a o ktorej dzisiaj?
a dzisiaj bedzie lecial: od 21:45:07 do 21:48:16 dosyc nisko nad a dokladnie 26 stopni nad horyzontem wyleci, patrzac z centrum z prawej strony Pentland Hills
a wyglada to mniej wiecej tak:
a to o czym mowil voeve:
czy moze mi ktos powiedziec gdzie jest - 15 above SW w Edinburghu
a to dla tych bardziej zinteresowany
http://spaceflight.nasa.gov/realdat...