Do góry

Dziecko

Temat zamknięty
PROVAN
16
PROVAN 16
27.11.2009, 11:20

Szukam pomocy,a moze poprostu rady. Mam dziecko ktorego nie moge widziec. Moja Ex jest na tyle cudowna, wyrozumiala i tolerancyjna osoba, ze skutecznie mi to uniemozliwa. Probowalem juz chyba wszystkiego, a sprawa sadowa sie ciagnie jak lazania, konca nie widac. Policja palcem nie kiwnie bez wyroku sadu. Socjal i Health serwice tylko kontroluja warunki w jakich sie wychowuje dziecko i radza czekac na decyzje sadu, wiec...
Wciaz czekam a cierpliwosc sie konczy.

agentj23
32
#128.11.2009, 14:20
agentj23
32
#228.11.2009, 14:21
kama79_79
Glasgow
22 709
#328.11.2009, 14:26

Radziu musisz wytrzymac.Zgode od sadu otrzymasz, bo to dziecko ma prawo do spotkan z toba nie odwrotnie.Zgode otrzymasz, chyba, ze jestes jakims psycholem, ktoremu trzeba ograniczyc kontakty, dla dobra dziecka.Sad zapewne poprosi tzn.Children's Hearing o rozstrzygniecie sporu, jesli Social Services nie bedzie mialo zastrzezen do ciebie, jako ojca.
Partnerka sie nie podporzadkuje("nie, bo nie"), stanie przed sadem.

PROVAN
16
PROVAN 16
#428.11.2009, 20:24

Slyszalem o tej organizacji http fathers-4-justice. Radykalna organizacja, ktorej czlonkowie skanduja swoich praw w stroju batmana na dachu parlamentu. Moze to troche szalone ale jak inaczej nas kurwa moga uslyszec. Alimenty place co tydzien, a dziecka nie widze od pol roku.

kama79_79
Glasgow
22 709
#528.11.2009, 20:41

Radziu byles w szkole, przedszkolu?Masz do tego prawo,jako ojciec.Powiem ci, ze jak nic nie robisz, to Social Services i sad sie nie spieszy...Znam takiego co oszczal dzieci, po calej lini a bronil swych praw, jak lew.Kiepsko na tym wyszedl.

PROVAN
16
PROVAN 16
#603.12.2009, 22:08

Kama 7979 czy moglabys mi zapodac namiary do Children's Hearing. Adres, telefon cokolwiek...
Dzieki...

kama79_79
Glasgow
22 709
#703.12.2009, 22:25

Radziu...Children's Hearing...to miejce w ktorym broni sie praw dziecka (nie twoich), w tym wypadku do spotkan z ojcem.Zwykle na wniosek sadu nakazuje sie Social Services -Children's Rights Service zorganizowanie spotkania w Children's Hearing-Spotkanie nazywane jest Children's Panel.Porozmawiaj ze swoim social worker, lub udaj sie w to miejsce-Children's Hearing 10/20 Bell Street, w centrum Glasgow.

Jovi
805
Jovi 805
#804.12.2009, 13:41

Children's Hearing to coś w rodzaju naszego sądu ds. nieletnich.

kama79_79
Glasgow
22 709
#904.12.2009, 18:44

Niezupelnie Jowita.Tam decyzje podejmuja ludzie, ktorzy z wymiarem sprawiedliwosci niewiele maja wspolnego, lub wcale.Najczesciej sa to psycholodzy, nauczyciele i staff z wieloletnim doswiadczenie z dziedziny Social Services.
Sad wydaje decyzje na podstawie ustalen Children's Hearing.

Jovi
805
Jovi 805
#1004.12.2009, 23:21

Ehhh, pokręcę tylko głową. Nie masz do końca racji, ale nie o to mi chodziło, żeby Ci cokolwiek udowadniać i poprawiać Cię, jak mi zapewne zaraz zarzucisz. Nie odpisuj mi proszę, bo zrobi się offtop.

Profil nieaktywny
Janek Kręcichwast-
#1104.12.2009, 23:31

Jowita . Ona tzn Kama tu wszystkich uznaje za fachowców o ile są na jakimkolwiek znaczącym stołku.

Najlepiej zwlaszcza gdy kierują się swoimi przeczuciami , bo jak wytlumaczyć postepowanie ich w stosunku do Radka.

ja uważam ,że oni się kierują statystykami , a ich system nie pomaga rodzinie a wręcz jej szkodzi.

Radek wspołczuję Ci

kama79_79
Glasgow
22 709
#1204.12.2009, 23:42

Jowita...
What is the children's panel?
Since 1971 children's hearings have been making decisions about children at risk or in trouble. These decisions are made by lay members of the community who are aged 18 or over and come from a wide range of backgrounds. They give their services voluntarily and are unpaid.

Scotland's children's hearings put children first. Panel members have to deal with cases that are often complex, difficult and emotionally challenging. They are carefully selected and highly trained for their role. But in many cases they need their employer's support to carry out that role.

Nie jest to sad dla nieletnich, bo osoby w nim zasiadajace nie musza miec odpowiedniego wyksztalcenia.Mozesz zglosic swoja kandydature, zostaniesz przeszkolona.Children's Hearing nie zawsze, dostosowuje sie do wymogow prawnych, kieruje sie dobrem dziecka.Sad musi niestety przestrzegac prawa.W tym kraju sady wydaja decyzje na podstawie ustalen Children's Hearing, lub opinii opieki spolecznej.

kama79_79
Glasgow
22 709
#1304.12.2009, 23:50

Jasiu a Ty co wiesz na ten temat?Nic.Jestes czlonkiem, byles, widziales?Nie, wiec sie nie wypowiadaj.To nie jest sad dla nieletnich.Tam sie rozstrzyga spory, ktorych nie jest w stanie rozstrzygnac sad.Jowita powinnas to wiedziec...

kama79_79
Glasgow
22 709
#1405.12.2009, 12:34

Jowito jesli juz porownujesz do polskiej instutucji, to raczej Children's Hearing przypomina sad rodzinny, nie dla nieletnich, bo dziecko ma problemy z widywaniem sie z ojcem a nie jest nieletnim przestepca.

PROVAN
16
PROVAN 16
#1506.12.2009, 14:53

Kama 7979, Jowita, wielki dzięki ale powiedzcie mi czy Children's Hearing może mi pomoc. A jeżeli tak to na jakiej zasadzie. Czy to biuro, organizacja, sad czymkolwiek to jest ma na tyle mocy prawnej aby nakazać dziecku widzenie się z ojcem,tj. zmusić ex do moich odwiedzin?

kama79_79
Glasgow
22 709
#1606.12.2009, 15:28

Radek tylko sad moze to zrobic, ale w tym kraju sady wydaja decyzje wlasnie na podstawie postanowien CH, podjetych na CP.Na Children's Panel pojawi sie ktos z Social Services, pojawi sie tez samo dziecko, powinno, jesli matka je przyprowadzi.Czlonkowie CP beda z nim rozmawiac(to zalezy od wieku), zanalizuja reakcje dziecka na obecnosc twojej osoby.Otrzymasz list z zproszeniem na CP, twoja ex i maluch.Czekasz na decyzje sadu, wiec spodziewaj sie, ze ten poprosi Social Services o zorganizowanie spotkania w CH.Moze ,lecz nie musi.Moze odrazu podjac decyzje, na podstawie opinii z Social Serrvices.Dziecko ma prawo do spotkan z ojcem, i to prawo respektowane jest w tym kraju.Problemem jest biurokracja, to niestety trwa.Social Services zapewne juz poinformowalo twoja ex, ze dzieciak powinien widywac ojca.Wszystko zalezy od tego, co twoja ex im powiedziala.Social worker ma za zadanie zebranie wszystkich dowodow, majacych potwierdzic twoja i jej wersje.Z tym udaje sie do sadu, lub do CH, jesli sad oczywiscie nakazal.Sam w tej sytuacji nie mozesz juz prosic CH o pomoc, gdyz zaangazowany jest juz sad i Social Services.Jesli jestes normalnym facetem, nie jestes uzalezniony, nie masz problemow z prawem, nikt nie bedzie robil problemow.Nakaz sadu jest nakazem sadu, twoja ex , jesli sie nie podporzadkuje(bezpodstawnie) a ty to zglosisz to poniesie konsekwencje, od fine w wysokosci kilkuset funtow, do kary wiezienia.Zanim do tego dojdzie, rowniez minie niestety sporo czasu.

Profil nieaktywny
obserwujacy
#1707.12.2009, 16:22

http://desolatefather.blogspot.com/
Radziu to pewnie ci nie zawiele pomoze ale ... coz pozostaje ci walczyc ja juz 4 raz podchidze do tematu ale w tym kraju kobiety (czytaj k..) moga robic co chca

kama79_79
Glasgow
22 709
#1807.12.2009, 17:44

Seba, co u ciebie?

Dalej klopoty?

Juz zapomnialam o blogu...:(

Profil nieaktywny
obserwujacy
#1908.12.2009, 09:14

Klopoty ? nacieszylem sie synem kilka miesiecy i spowrotem, ten kraj jest chory, ale jak kobieta daje sie opiekunki z urzedu to normalne

PROVAN
16
PROVAN 16
#2013.12.2009, 18:23

Widze, ze nie jestem sam. A twoj blog Sebek, fajna sprawa

• Strona
  • 1

Katalog firm i organizacji Dodaj wpis