1 jak już to CHCĘ
2 . w opisie łóżka jest podana jego moc w kw , wystarczy pomnożyć z ceną za kw/h i podzielić przez minuty.
3 na pazury to trzeba mieć certyfikaty, zdolności manualne nie wystarczą .
warto mieć coś swojego prywatnego , ważna jest lokalizacja , 2 lóżka na początek na pewno wystarczą , możesz właśnie tymi pazurami dorobić .
tysięcy funtów raczej sie nie spodziewaj
Z dwoma lozkami...?Czyli,jak sesja trwa ok 10 min, po 2-3f, to max zarobisz w tym czasie moze...2f...(odliczajac prad,srodki czystosci, obsluge i lampy....,ktore czasem, podobno sie wymienia...)dziennie, z samego solarium, zakladajac, ze lokal bedzie czynny 9 godzin, i klientka bedzie wchodzic,jedna, za druga, to uzyskasz obrot max.130f, odlicz jeszcze czynsz za lokal.I pamietaj,jedna za druga...Posadz szkotke, chociaz jedna do tych paznokci, jesli chcesz przyciagnac inne , oprocz Polek klientki(Ile Was jest w tym Forth William...?)I prosze cie nie nazywaj tego "polskim salonikiem"..., bo pojdziesz ...z torbami.
Betonowy, to sa jej pieniadze...Nie pchalabym sie z tym teraz...Spojrz ile takich salonikow, o powierzchni 20-30m2 jest w tej chwili zamknietych...Same Duke Street..., Alexandra Parade, gdzie praktycznie jeden za drugim mozna bylo spotkac, jeszcze dwa lata temu.W takich miejscach pracownik nic nie robi, od 9 do minimum 15tej.Mlodziez jest w szkole, kobiety w pracy...zakladajac,ze na taka klientele Dorota bedzie liczyc.I tak od,poniedzialku, do czwartku.Dopiero wieczorami i w weekendy miejsca te tetnia zyciem, jak maja renome no i lokalizacje.
Co do Edynburga to solariow jest duzo, ale w cetrum miasta. Ja mieszkam w dzielnicy gdzie nie ma solarium i musze jechac do centrum, a czasem sie nie chce , a czasem sie nie kalkuluje jak trzeba kupic bilet. Rozumiem ze gdzies na odludziu nie ma sensu , ze malo klientow , ale w centrum tez nie bedzie za wielu ...
jejku dzieki za komentarze
sprawa wyglada tak mam certyfikaty i kursy na pazurki wiec bede je robic sama, beda 2 lozka i jedno spray tan, oprocz tego sprzedaz kosmetykow i moze gift shop
lokal tez juz mam
u nas mieszka 11.000 ludzi z czego 60% spoleczenstwa to potencjalni klijenci w wieku 18-40 lat
konkurencji nie ma w ogole :-) tzn jest jeden beauty salon ale nie maja solarium.
za lokal bede placic 13.000 rocznie na otwarcie potrzebuje 25.000 funtow
aha lokal na high street recepcja 30 m2 i 90 m2 gora 4 pomieszczenia
jak sie uda w przyszlosci zatrudnie kosmetyczke
Witam jestem wlasnie w trakcie pisania biznes planu potrzebnegio do otwarcia solarium w ktorym bedzie tez stylizacja paznokci.
czy jest moze na forum ktos kto ma wlasne solarium.
interesuja mnie koszta elektrycznosci. Slyszalam ze to ok 7-10% kosztow sprzedazy.
Ile moze kosztowac 1 minuta opalania , wiadonmo wszystko zalezy od lozek.
No i czy warto otwierac z dwoma lozkami