Do góry

uwaga !!!

Temat zamknięty
nso1976
13
nso1976 13
11.05.2008, 19:42

Ostatnio po raz drugi przytrafilo mi sie ze dostaje falszywy email o zalozeniu konta przez internet. Dziwne jest to ze nigdzie sie nie logowalem oto link jaki dostalem http://www4.natwest.com/details.aspx?pid=20acfszdycFEIBDnydrOjy .Tym razem to jest do Banku NATWEST. Dziwne jest tez to ze z tej strony nie ma przekierowania na strone glowna . A TUTAJ LINK DO ORGINALNEJ STRONY REJESTRACJI. https://www.nwolb.com/default.aspx?refererident=30119B3C8507AB445BFB847B541E46715E97CAF9&cookieid=37502&noscr=false&InnerPage=OLE&CookieCheck=2008-05-11T19:45:23

nso1976
13
nso1976 13
#111.05.2008, 19:48

POPRAWIONY DRUGI LINKhttps://www.nwolb.com/OnLineEnrolmentRegister.aspx

Konstruktor
3 668
Konstruktor 3 668
#211.05.2008, 19:50
Nazwa serwera www.nwolb.com   ISP RBSG Internet operations
  Kraj Wielka Brytania   Kod kraju GB (GBR)
  Miasto Dundee   Region Dundee City
  Adres IP 155.136.72.107   Kod pocztowy Nieznany
  Flaga GB favicon.change("favicons/GB.ico");   Szerokość geograficzna 56.5
  Czas lokalny* 11 May 2008 19:56   Długość geograficzna -2.9667
nso1976
13
nso1976 13
#311.05.2008, 19:53

dobra to podales ten drugi aten http://www4.natwest.com/details.asp...

Konstruktor
3 668
Konstruktor 3 668
#411.05.2008, 19:53

Nie odnaleziono serwera                                                        Firefox nie może odnaleźć serwera www4.natwest.com.

Profil nieaktywny
maniorki
#511.05.2008, 19:54

to jest normalne,ciagle takie dostaje z roznych `bankow`,musiales dostac informacje ze swego banku ze pod zadnym pozorem nie wolno podawac zadnych danych przez tel i internet,w szczegolnosci pinu:)ignoruj zawsze.Niestety jest pewien odsetek ludzi ktorzy sie na to nabieraja,pozniej placza ze im ktos z konta kase gwizdnal

Konstruktor
3 668
Konstruktor 3 668
#611.05.2008, 19:55
Nazwa serwera www.natwest.com   ISP RBSG Internet operations
  Kraj Wielka Brytania   Kod kraju GB (GBR)
  Miasto Dundee   Region Dundee City
  Adres IP 155.136.80.213   Kod pocztowy Nieznany
  Flaga GB favicon.change("favicons/GB.ico");   Szerokość geograficzna 56.5
  Czas lokalny* 11 May 2008 20:00   Długość geograficzna -2.9667
nso1976
13
nso1976 13
#711.05.2008, 20:00

tutaj screen tej falszywej strony http://img525.imageshack.us/my.php?...

nso1976
13
nso1976 13
#811.05.2008, 20:00

mam konto w banku lloydstsb

zoska82
147
zoska82 147
#912.05.2008, 14:17

jest tak ze bank nigdy nie prosi ciebie abys zrobil jakas aplikacje przez internet a tym bardziej podawal swoje dane konta. Wydrykuj tego maila ktory do ciebie przyszedl i  zanies go do swojego banku aby to sprawdzili. Niechaj oni wiedza co sie dzieje. Ze wzgledu na zabezpieczenie wszystkie takie aktualizacje robi sie zamemu w banku lub w bankomacje, ale nie przez maila !!!! 

naja
1 159
naja 1 159
#1014.05.2008, 00:58

podaj im falszywe dane i niech mysla pajace, ze trafily na kolejnego naiwniaka;)

zoska82
147
zoska82 147
#1114.05.2008, 10:51

uwazaj bo jak wejdziesz na linka tam zawartego to jeszcze jakis wirus do kompa ci sie wkradnie i bedziesz mial pozniej problem z systemem.

  • Strona
  • 1

Katalog firm i organizacji Dodaj wpis